آموزش مهارت های زندگی - کودک و زندگی

آموزش مهارت های زندگی برای کودکان – قسمت دوم و پایانی

telegram468 آموزش مهارت های زندگی برای کودکان - قسمت دوم و پایانی

آموزش مهارت های زندگی را در قسمت اول و 5 مورد ابتدایی با هم بررسی نمودیم و اکنون قسمت دوم و نهایی

آموزش مهارت های زندگی – قسمت دوم

6 مهارت مقابله با استرس
برای ما پدر و مادرها، دنیای کودکی ممکن است دنیای بدون فشار و استرس به نظر برسد . اما بچه ها هم تجربه ی منحصر به فرد خود از استرس را دارند. مسائلی که در مدرسه و زندگی اجتماعی برایشان پیش می آید می تواند باعث استرس شود یا آنها را خشمگین و غمگین کند که ما به عنوان پدر یا مادر نمی توانیم آن ها را در مقابل استرس ها حفظ کنیم تا هیچ فشاری را احساس نکند، اما می توانیم با آموزش مهارت های زندگی به آنها کمک کنیم تا استرس را به شیوه ی سالم تحمل و با آن مقابله کنند.
7 مهارت تفکر انتقادی
در این مهارت فرزند ما از کودکی یاد می گیرد هر چیزی هر چیزی را که دیگران می گویند به سادگی قبول یا رد نکنند. خودش آن را مورد بررسی قرار داده و برای رد یا پذیرش آن تصمیم بگیرد
روان شناسان معتقدند که تفکر انتقادی به معنای توانایی کودک برای به دست آوردن اطلاعات و تجربیات تازه است بتوانند در مقابل فشارهایی که ممکن است از طرف دیگران یا حتی گروه همسالان به آنها وارد شود، مقاومت بکنند و ارزهایشان پایبند بمانند.

life-kids12-300x209 آموزش مهارت های زندگی برای کودکان - قسمت دوم و پایانی

کودکان

8 مهارت خود آگاهی
شاید تصور کنید که بچه ها به مهارت خودآگاهی نیازی ندارند یا اصلا نمی توانند معنا و مفهوم یا کاربرد آن را درک کنند. دوران کودکی بهترین و کلیدی ترین دوران برای آموختن و تقویت این مهارت است. بچه هایی که با مهارت خودآگاهی آشنا می شوند، احساسات و هیجانات خود را درک می کنند، نیازهای واقعی شان را می شناسند و یاد می گیرند که چه عامل یا عواملی می تواند آن ها را تحت فشار قرار دهد.
9مهارت برقراری ارتباط موثر
مطالعات مختلف در زمینه ی روش های آموزش مهارت های زندگی به کودکان حاکی از آن است بچه هایی که مهارت برقراری ارتباط موثر را به خوبی می آموزند کودکان شادتری هستند، عملکرد بهتری در مدرسه دارند، نمرات بالاتری می گیرند، در آینده موفقیت بیشتری در انتظارشان است و در نهایت می توانند در آینده در کسب درآمدشان موفق تر باشند و پول بیشتری هم به دست بیاورند. علتش هم این است که با آموختن مهارت برقراری ارتباط موثر یاد می گیرند که چطور باید احساساتشان را بروز دهند، نیازهایشان را مطرح کرده و برای محقق کردنشان تلاش کنند و چطور نظرات خودشان را چه به صورت کلامی و چه غیر کلامی ابراز کنند.
10 مهارت مهار هیجان
هیجان ها در انواع و اقسام مختلف در زندگی ما وجود دارد. غم، خشم، ترس، خوشحالی، لذت جز هیجان های زندگی همه ما هستند که بر کیفیت زندگیمان هم تاثیر می گذارد. در نتیجه برای مهار کردن آن، فرد ابتدا باید هیجان های خود را بشناسد و به آنها اجازه ی ابراز بدهد، سپس با درک احساسات و هیجان های مقابل ، طوری رفتار کند که تصمیم گیری بر اساس هیجان های موقتی انجام نشود.
چرا باید مهارت های زندگی را به فرزندانمان بیاموزیم.
تا یاد بگیرند چطور باید با انتظارات متفاوت خود، خانواده،همسر، فرزندان، دوستان، همکاران، فامیل و جامعه کنار بیایند.
تا روش های برقراری رابطه ی لذت بخش با امکانات، تکنولوژی و محیط زندگی را بیاموزند.
تا با روش های دفع فشارهای روانی ، ناشی از محیط آشنا شوند.
تا با مسائل اقتصادی و نیازهای معیشتی سازگار شوند.
تا بتوانند قوانین شما را که برای مدیریت خانواده در نظر گرفته شده، درک کنند.
تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند.
تا مهارت های ارتباطیشان با دیگران تقویت شود.
تا هم جسمشان سالم بماند و هم روحشان.
تا در زندگی بتوانند آرامش واقعی را تجربه کنند و به خود شکوفایی و بالندگی برسند.

برگرفته از مقاله خانم مستانه تابش

ایستگاه کودک

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *