خودخواهی کودک و راه های درمان آن

خودخواهی کودک و راه های درمان آن – قسمت اول

telegram468 خودخواهی کودک و راه های درمان آن - قسمت اول

خودخواهی کودک یکی از دلایل عصبانیت و پرخاشگری، خشونت و بروز رفتارهای کنترل گرایانه در کودکان است. به طور کلی سر و کله زدن با یک بچه ی خودخواه می تواند باعث ایجاد استرس شدید در پدر و مادر، خواهر و برادر و هم کلاسی ها و دوستان شود.
البته خیلی وقت ها پدر و مادرها اصلا حاضر نیستند این مسئله را بپذیرند که بچه ای خودخواه تربیت کردند.
اما اگر شما جز آن دسته هستید که با اشتباهتان کنار آمده اید و دنبال روشی برای رفع اشتباهات گذشته می گردید و می خواهید خودخواهی را در وجود فرزندتان کنترل کنید و باید یادش دهید که باید به دیگران هم به اندازه خودش اهمیت بدهد و به حق و حقوقشان احترام بگذارد. پس این راهنما را از دست ندهید.

خودخواهی کودک

از سطح به عمق بروید
معمولا ژن ها نیستند که خودخواهی را به فرزندان ما منتقل می کنند. ما، رفتارهایمان و محیطی که فرزندمان را در آن تربیت می کنیم، باعث می شود او فقط خودش را ببیند و جز خودش و منافعی که دارد به هبچ چیزی فکر نکند و بدین ترتیب خوخواهی کودک معضلی می شود
یکی از دلایلی که باعث می شود فرزندمان خودخواه شود این است که او را به دلیل مشکلاتی که در زندگی شخصی خودمان داشتیم لوس می کنیم، جبران افراطی، احساس گناه و عشق بی حد و مرز از جمله عواملی هستند که زندگی والدین را خراب کرده و حالا خودشان را با خراب کردن زندگی نسل بعدی نشان می دهد.
در این حالت والدین نمی توانند برای فرزندشان محدودیتی در نظر بگیرند و پای حرفشان بمانند یا اینکه نمی توانند این محدودیت ها را در بالاترین اولویت قرار دهند.
از طرف دیگر بچه هایی که احساس می کنند فراموش شده اند یا نسبت به خواهر و برادرانشان حسادت می کنند نیز در معرض بروز رفتارهای خودخواهانه هستند.
بنابراین اولین قدم برای آنکه بتوانید کودک خودخواه را سربه راه کنید این است که ریشه های این رفتار را در او شناسایی کنید و خودخواهی کودک را درمان نمایید.

khodkhah01 خودخواهی کودک و راه های درمان آن - قسمت اول

خودخواهی کودک و راه های درمان آن

خودخواهی کودک و راه های درمان آن
خودخواهی را زیر سقف خانه تان تحمل نکنید
می خواهید خودتان و اطرافیانتان را از شر رفتارهای خودخواهانه ای که کودک در خانه و مدرسه بروز می دهد ، خلاص کنید؟ ساده ترین راه این است که اصلا چنین رفتارهایی را در اطرافتان تحمل نکنید.
بله حق با شماست، ولی مخاطبتان یک کودک است، این کار آن قدرها هم ساده نیست. به خصوص اگر مدت ها باشد که به این رفتارها خو گرفته و هر بار خودخواهانه به خواسته هایش رسیده باشد.
بنابراین باید سفت و محکم پای حرفتان بایستید و هر بار که کودک رفتار خودخواهانه ای نشان می دهد که حق و حقوق دیگران را ضایع می کند و آن ها را به دردسر می اندارد، اصلا آن را تحمل نکنید. نارضایتی تان را با صدای بلند اعلام کنید.
شخصیت کودک را زیر سوال نبرید بلکه بگویید از رفتاری که نشان داده ناراحت هستید اگر احساس کردید که با وجود تذکرهای هرباره ی شما کودک باز هم رفتار غلطش را تکرار می کند و نمی تواند شرایط دیگران را در نظر بگیرد حتما جریمه ای برایش در نظر بگیرید و از قبل در مورد نوع این جریمه با او صحبت کنید تا بداند که نتیجه ی طبیعی رفتارش چه خواهد بود. مثلا می توانید به فرزندتان بگویید: این رفتارت خیلی خودخواهانه است من دلم می خواهد تو همانطوری با دوستانت رفتار کنی که انتظار داری ما با تو رفتار کنیم یا خیلی ناراحت می شوم وقتی می بینم همه بازیهای کامپیوتری را داشته باشی و نمی گذاری برادرت هم از آن استفاده کند . این رفتارت خیلی خوخواهانه است.

ایستگاه کودک

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *